Atex Gas Analyzer

atmosFIR EX is een ATEX gecertificeerd gas analyzer voor het meten van industriële gassen in een Zone 1 of Zone 2-gebied, een compleet EX gecertificeerd gas meetsysteem dat zowel aan de sampling van niet-brandbare en brandbare gassen voldoet, gebruik makend van Protea's multigas atmosFIR FTIR gas analyzer platform.

De FTIR gas analyzer in het atmosFIR EX-systeem is de atmosFIR multigas FTIR. Deze analyzer is in staat om honderden gassen te meten. Of het nu voor de uitstoot controle van standaard verbrandingsprocessen (NOx, CO, SO2, HCl), verschillende VOS-emissies metingen of proces control metingen zoals siloxanen uit stortgas gaat. De kracht van Protea's FTIR analyzer zorgt ervoor dat het atmosFIR EX systeem kan worden gebruikt voor meerdere toepassingen.

Multipoint gas analyse maakt deel uit van het atmosFIR EX systeem ontwerp met geautomatiseerde sequentiële bediening van PAS-Pro FTIR analyzer software. Dit maakt bijvoorbeeld mogelijk dat met 1 analyzer systeem zowel proces gas metingen als emissie monitoring kan worden gedaan.

De industriële PC controle van atmosFIR EX geeft de mogelijkheid om op afstand de controle van het systeem via Modbus protocollen, OPC-server of desktop-applicaties op afstand te doen. De gegevens worden continu opgeslagen met aparte data logs per stream meting.
Ankersmid Process          info@mcindumation.nl,  (31)-0548-59 59 69